práce - práce v zahraničí

Tisková zpráva

28. června 2007 v 13:11 |  TISKOVÁ ZPRÁVA
Tisková zpráva Ministerstva práce a sociálních věcí, která varuje před neseriozními agentury práce. Dokument je ve formátu pdf. Stahujte zde.
 


www adresy

26. června 2007 v 17:35 |  ADRESY
Zde najdete pokud možno aktualizovaný seznam www adres, na kterých naše agentura ze Zlína poskytuje své služby (pošle Vám knihu, hromadu papírů, ale práci nezprostředkuje).

www.1prace.cz
www.zahranicniprace.cz
www.oper.cz
www.aupair.cz
www.brigady.net
www.kadlec.info
www.prace-anglie.cz
www.pracevzahranici.eu

Jak je vidět je toho opravdu hodně. Jestli víte o dalších tak pište na praceprace@gmail.com

Odkazy

23. června 2007 v 11:56 |  ODKAZY
Zde najdete odkazy na články nebo diskuze, ve kterých se píše o firmě Vision of Dreams and Financial Operation National Economy alias Agentura LTD alias Agentura Irsko. Za všemi firmami fuguruje jeden člověk a to pan Tomáš Kadlec ze Zlína.

Výpis z obchodní rejstříku

23. června 2007 v 10:21 |  OBCHODNÍ REJSTŘÍK
Agentura na svých stránkách výpis z obchodního rejstříku. Trochu si ho však upravila. Tvrdí, že majitelem společnosti je od 1.10.2007 nějaká společnost ze Spojených států. No v řijnu se podívám do obchodního rejstříku a uvidím. Zapomněla však uvést jméno současného majitele. Je jím nějaký pan Tomáš Kadlec ze Zlína. Další věc kterou bych chtěl uvést je, že dříve bylo na stránkách napsáno jiné jméno firmy a to Agentura LTD. Jejím majitelem je taky pan Tomáš Kadlec. Můžete se o tom sami přesvědčit v obchodním rejstříku. Najdete ho na www.justice.cz. Před tím pan Kadlec podnikal jako fyzická osoba pod jménem Agentura Irsko.

Vision of Dreams and Financial Operation National Economy s.r.o. IČO - 269 81 394
Agentura LTD s.r.o. IČO - 269 61 156

V obou případech stejný majitel a naprosto stejný předmět podnikání. Vision of Dreams..... byla založena 21.9.2005, Agentura LTD byla založena 30.března 2005.
Proč bylo dřív na internetových stránkách Agentura LTD s.r.o.a teď je tam Vision of Dreams and Financial Operation National Economy s.r.o.? Proč má pan Kadlec dvě společnosti s naprosto stejným předmětem podnikání? Proč na internetových stránkách nezveřejní, že současným majitelem firmy je on?

Psát mi můžete na praceprace@gmail.com

Mé zkušenosti z agenturou

23. června 2007 v 9:47 |  MÉ ZKUŠENOSTI
Jak už jsem psal taky jsem se jednou u agentury registroval. Po převzetí balíčku na dobírku zjištění, že agentura mi žádnou práci nezprosdředkuje a jen ze mě bude chtít dostat další peníze za životopis atd... jsem se rozhodl, že balíček vrátím v zákonné lhůtě 14 dní. Asi na popáté jsem se do agentury dovolal. Nějaký člověk mi sdělil, že mám vše poslat zpátky včetně dokladu o zaplacení od České pošty. Žádný doklad od listonošky jsem neměl. Druhý den jsem se jí na ten doklad zeptal a řekla, že mi ho donese. Vše včetně dokladu o zaplacení jsem zabalil a poslal zpět do agentury. Asi po dvou měsících mi přišel z agentury dopis. Reklamace se zamítá, nedoložil jste doklad o zaplacení dobírky od České pošty. Přitom se nejednalo o reklamaci, ale o vrácení v zákonné lhůtě 14 dní. Zavolal jsem do agentury a oznámil jsem , že jsem doklad o zaplacení posílal. Člověk v telefonu řekl, že doklad nepřišel. Když jsem se začal rozčilovat tak se mi vysmál a řekl, že si můžu jít stěžovat třeba na lampárnu a zavěsil. Zavolal jsem na Českou obchodní inspekci a ti mi řekli, že s tím nemůžou nic dělat ať se obrátím na soud. Platit další peníze za soudní výlohy a třeba i za advokáta se mi kvůli 1190,- Kč nechtělo. Ani potvrzení o zaplacení už jsem neměl. Řekl jsem si byl jsem hlupák, měl jsem si o nich zjistit více informací i to, že za zprostředkování zaměstnání nesmí agentury vybírat peníze od lidí, kteří práci hledají. Dále mám ponaučení zasílat všude jen kopie a originály si nechávat.
Máte také podobné zkušenosti s touto agenturou?
Napište mi na praceprace@gmail.com
Jesli budete chtít tak Váš příběh zveřejním na tomto blogu.

Agentura 2

23. června 2007 v 9:18 |  AGENTURA 2
Teď napíšu pár informací o činnosti agentury. Takže co dostanete za 1990,- Kč, které společnosti zaplatíte za registraci? Agentura slibuje následující:
Balíček obsahuje: Špičkovou Knihu "Práce v Zahraničí", ve které naleznete informace o celém postupu vyřizování dokumentů, letenek, ubytování a jiné. Dále zde naleznete formuláře na nachystání životopisů, žádosti o místo, zdravotní zprávy či prohlášení o bezúhonnosti. Smlouva s naší společností. Obdržíte ještě ukázkové nabídky na CD s dalšími informacemi. Informací budete mít od nás dostatek.
Sám jsem se jednou u agentury registroval. Bylo to v roce 2005. Registrační poplatek byl v té době 1190,- Kč. Měl jsem zájem o práci v Irsku. Po vypnění formuláře mě po několika dnech přišel na dobírku balíček. Ten obsahoval brožurku s informacemi o Irsku, CD na kterém byly nabídky práce. Tyto nabídky byly v angličtině, přeložen do češtiny byl vždy jenom název práce. Dále byl v balíčku formulář na životopis a formulář prohlášení o trestní bezúhonosti. Podle informací na CD jsem si měl vybrat pracovní nabídky, které se mi líbí a agentura mi měla nachystat dokumenty pro zaměstnavatele. Za tyto dokumenty si také nechá zaplatit. Životopis 290,- Kč za jednu stránku A4, prohlášení o trestní bezúhonosti anglická verze 290,- Kč, také Vám můžou napsat žádost o místo, která stojí také 290,- Kč. Potom si máte sami kontaktovat zaměstnavatele. Takže co dostanete za svých 1990,- Kč? Nějakou knihu o která agentura tvrdí, že je to trhák, dále nabídku práce na CD a formuláře, ktreré máte vyplnit a zaslat agentuře, aby Vám je poslal zpět na dobírku. Nevím jak aktuální jsou nabídky práce na tom CD. Vzhledem k tomu , že nabídky práce najdete na internetu zdarma (pro Irsko například www.jobs.ie , www.irishjobs.ie , www.recruitireland.com ) , tak máte akorát knihu za 1990,- Kč.

Agentura

22. června 2007 v 16:15 |  AGENTURA 1
Jak už jsem naznačil v úvodu dozvíte se zde neco o jedné firmě ze Zlína. Název této firmy je Vision of Dreams and Financial Operation National Economy s.r.o. IČO 269 81 394 (dříve Agentura LTD s.r.o. IČO 269 61 156, ještě dřív Agentura Irsko). Její webové stránky najdete na těchto adresách: www.1prace.cz , www.zahranicniprace.cz , www.oper.cz , www.aupair.cz , www.brigady.net , www.kadlec.info , www.prace-anglie.cz . Pokaždé se jedná o úplně stejné stránky (některé mají jinou grafickou úpravu), které můžou vyvolat dojem, že tato firma se zabývá zprostředkováním práce do zahraničí. Ve skutečnosti to tak není. Každá agentura, která zprostředkovává práci, ať už u nás v Česku nebo do zahraničí musí mít na tuto činnost povolení od Ministerstva práce a sociálních věcí. Avšak firma Vision of Dreams and Financial Operation National Economy s.r.o toto povolení nemá. Seznam agentur mající toto povolení najdete na adrese http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/zpr_prace. Ve formuláři stačí zaškrtnout políčko do zahraničí podle § 60/1c a stisknout tlačítko hledej. Zobrazí se Vám kompletní seznam agentur pro zprostředkování práce do zahraničí. Naši firmu ze Zlína tam však nenajdeme. Čím se tedy zabývá? Čtěte další příspěvky na tomto blogu a dozvíte se víc.

O čem je tento blog

22. června 2007 v 15:16 |  O BLOGU
Pokud jste se rozhodli odjet pracovat do zahraničí, pak si pozorně přečtěte tento blog. Dozvíte se tu něco o jedné agentuře ze Zlína.
Psát mi můžete na praceprace@gmail.com

Kam dál